Aktuellt och nyheter

Den 7 maj 2024 försattes TopCell AB, org.nr. 559031-9520 (”Bolaget”) i konkurs vid Attunda tingsrätt. Advokat Jenny Hildén vid Walthon Advokater förordnades till konkursförvaltare. Advokat Klaralee Keilor biträder i konkurshanteringen.

Bolaget bildades år 2015 med ambitionen att ta fram en helt miljöanpassad isoleringsprodukt. Sedan start har Bolagets grundare arbetat med att utveckla och framställa produkten samt den klimatsmarta produktionsanläggningen. Bolaget har investerat cirka 102 Mkr i den fabrik som producerar isoleringen och ca 33 Mkr i det värmeverk som försörjer fabriken med kostnadseffektiv el. Anläggningen står idag uppställd på adressen Elvéns väg 2 i Söderbärke, Dalarna, redo att åter sättas i drift.

Bolaget har patent på tillverkningsmetod samt på lösullsisolering tillverkat av ligninbaserade växtprodukter vilket ringar in de flesta växtfibrerna. Bolagets isoleringsmaterial (NATURA 100) framtas ur kvistmassa, en biprodukt från skogsindustrin. Produkten utgörs av lösull (NATURA 100) och av lösullen har Bolaget även tillverkat och testat en isoleringsskiva (prototyp) för isolering av byggkonstruktioner. Produkterna är helt förnybara och låser dessutom in koldioxid.

Konkursboet bjuder härmed ut Bolagets rörelse till försäljning.

Följ länken för att ta del av konkursboets anbudsunderlag.

Länk till anbudsunderlag